„Плевен за Плевен” с две отличия от Дружеството на журналистите!

21.12.2013 9:18

Ivan i Rado

На тържествена церемония снощи в пресцентъра на БТА беше връчена годишната награда на Община Плевен и Съюза на българските журналисти в Плевен „Северно ехо”. Проявата събра представили на медиите, както и общественици от региона, за доброто настроение на които се погрижи лауреатът на многобройни престижни отличия, перкусионистът от НУИ „Панайот Пипков” Николай Иванов. Специален гости на церемонията бе кметът на Община Плевен, проф. Димитър Стойков.

Niki
Измина една трудна година, която за всички нас донесе и приятни, и неприятни емоции, но важното е да гледаме напред и да вървим с увереност, обърна се към гостите в БТА проф. Стойков. Към представителите на медиите той изрази своята благодарност затова, че са били будната съвест и корективът на Община Плевен. Вие помогнахте да се случат много хубави неща, като също ни предпазихте и от много грешни стъпки, отбеляза той, допълвайки, че именно благодарение на журналистите допуснатите грешки са далеч по-малко. Кметът пожела на гилдията в професионален план и през следващата година да продължи да работи със същото дръзновение, същия творчески дух и критичност. А за всички нас нека си пожелаем повече добри новини, каза още градоначалникът.

Velina
Наградата, наречена на името на най-дълго излизалия местен вестник преди 1944 г. – „Северно ехо”, се връчва за журналистически постижения, като по традиция заедно с нея плевенските журналисти избират пиар и млад журналист на годината. Тази година за пиар бе отличено пресаташето на Медицинския университет, Велина Дукова. Наградата й бе връчена от миналогодишния носител на приза, говорителят на Окръжна прокуратура – Плевен, Рени Кирилова.

Rado
Млад журналист на 2013 г. стана редакторът в „Плевен за Плевен”, Радослав Христов, който бе награден от председателя на Дружеството на журналистите в нашия град, Ралица Веселинова

Ivan
… а най-високото признание, връчвано от СБЖ – Плевен, взе главният редактор и собственик на „Плевен за Плевен”, Иван Илиев. Своето отличие той получи лично от кмета на Община Плевен, проф. Димитър Стойков. Дългогодишният журналист благодари за оказаната му чест, като сподели, че амбицията му е да разкрие още поне едно работно място в популярния информационен сайт.

Ralica

Vashkov

Lubka
По традиция, Дружеството връчи отличия и на свои членове, които отбелязват юбилей през настоящата година. За 2013 г. това са председателят на СБЖ – Плевен Ралица Веселинова, собственикът на „Инфо Плевен” Антоанета Костова и Тони Вашков. Поздравления получи и колежката от „Радио Левски”, Любка Христова, която преди броени дни стана носител на наградата „Журналист на годината”, връчена й от Синдиката на българските учители.

Toni
Координаторът на СБЖ за Северозападна България, Иван Каневчев, имаше приятното задължение да обяви носителя и на една специална награда, връчвана от организацията на централно ниво. Това е почетната значка на СБЖ „Златно перо”, която след плевенския кореспондент на БТА, Малин Решовски, сега получи и Антоанета Костова от „Инфо Плевен”.
След официалната част празникът продължи с купон на журналистите в ресторант „Корона”, на който изненадите продължиха. Черешката на тортата бе разиграването на коледна томбола, от която никой не остана с празни ръце.

Kupon1

 

Kupon2

 

Kupon3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: