Трудна и изпълнена с политиканстване година отчете Дарин Ангелов

20.12.2013 12:59

20.12.darin

Изпращаме една трудна 2013 г., изпълнена с много политиканстване. Така очерта с едно изречение изминалата година за Общинския съвет неговият председател Дарин Ангелов на редовната си пресконференция днес. Главният старейшина разкритикува работата на колегите си в постоянните комисии, подчертавайки, че голяма част от въпросите трябва да се изясняват там, а не в заседателната зала. Като пример Ангелов посочи, че има общини в Плевенска област чийто заседания са с не по-малък дневен ред от тези в Плевен, но там сесиите приключват за около час и половина. Няма как, когато не си задал въпроса си на заседание на съответната комисия, администрацията да ти отговори на момента по време на общинската сесия, заяви председателят на ОбС.
Дарин Ангелов отбеляза, че не без значение за работата на местния парламент са били и промените в централната власт и безвремието до сформирането на ново правителство. Не на последно място е важно да се отбележи, че през тази година приключваме и програмния период 2007-2013 г., като се отчитат средства и се приключват проекти, а трябва да се подготвим и за новия програмен период при нови, все още неясни условия, коментира шефът на ОбС.
Колкото до цифровото изражение на работата на местния парламент, Дарин Ангелов сподели, че през 2013 г. са били приети около 480 решения, гласувани в рамките на 15 заседания, като съветниците са заседавали около 110-115 часа. Обсъдените от Общинския съвет предложения са близо 500, най-много от които е внесъл кметът проф. Димитър Стойков – 450. Постоянните комисии са с около 40, а тези на председателя на ОбС са били 11.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: