Изложба-базар откриха в Левски в навечерието на Коледа

18.12.2013 12:04

18.12.levski

В навечерието на най-светлия християнки празник, Рождество Христово, във фоайето на читалище „Георги Парцалев” в Левски беше открита изложба-базар на местни и гостуващи художници – творци, които носят в себе си божията искра и с творбите си даряват светлина за духа и сетивата. Събитието организираха клуб ”Дейци на културата” – Левски, НЧ „Георги Парцалев” и галерия „ВИСТ”.

18.12.levski1
Посетителите на изложбата имат удоволствието да видят картините на трима художници от Павликени. Ивета Пенчева участва в изложбата с иконопис и показва 3 икони, Цончо Балканджиев представя 3 живописни платна, а Мартин Петров, който гостува за втори път в Левски, показва също свои живописни творби. За ценителите на изящното изкуство Крум Данов от Българене презентира 5 живописни платна, за втори път в Левски Алида Тодорова показва декопаж, а Валентина Маринова участва в изложбата с картички. За Галя Григорова това е трета изложба на нейни творби – декопаж, а с уникални макети на малки къщички жителите и гостите на Левски зарадва Галя Методиева. Толя Йорданова и Стефани участват в изложбата с творби декорация, Юлиян Йорданов показва 10 графики, а председателят на клуб „Дейци на културата” – Левски, Веселин Стоев, участва с живопис и пластика.

18.12.levski2
В изложба отново са представени и уникалните дърворезби на Стойчо Петков, а д-р Яким Якимов, който неотдавна представи своята поредна книга „Втори живот”, участва с експозиция от свои скулптурни творби. Удоволствие за сетивата са и творческите вдъхновения на учениците от ОУ „Максим Горки” от Клуба за изучаване на българско фолклорно изкуство, на децата от Лятното училище по изкуствата и галерия „ВИСТ”. Вокална група „Лира” с ръководител Бойка Русанова прибави градус към празничната атмосфера, а тегленето на печалбите от томболата ще стане на 20 декември от 17.30ч. във фоайето на НЧ ”Георги Парцалев”.

18.12.levski3
Текст и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: