Полицията предупреждава: Внимавайте с пиротехниката по празниците!

18.12.2013 12:43

18.12.piratki

ОДМВР – Плевен планира специализирани операции с оглед превенция и противодействие на правонарушения, информират от пресцентъра на полицията. С наближаване на Коледните и Новогодишните празници зачестява използването и продажбата на пиротехнически изделия с увеселителна цел. Необмисленото и невнимателно използване на тези изделия често предизвиква пожари, наранявания (изгаряния, разкъсване на крайници, увреждане на очите), нарушава се нощната тишина, замърсява се околната среда.
Полицията ще завиши контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси. Ще се проведат срещи с ръководители на охранителни фирми и звена за самоохрана, с дейност в местата с празнични мероприятия за повишаване на бдителността и пропускателния режим в обектите и своевременен обмен на информация с полицията.
С цел опазването на нощната тишина “пиратки” могат да се употребяват само във времето, определено със заповед от кмета на съответната община. Наред с усилията на полицейските служители, общинските и други структури за опазване здравето и спокойствието на гражданите, трябва да осъзнаем, че безразборната употреба на “пиратки” е проблем на всеки, казват от полицията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: