Кметът на Община Левски с награда на СБУ за най-добър социален партньор

17.12.2013 18:05

17.12.levski1

Кметът на Община Левски Любка Александрова бе удостоена с наградата на Синдиката на българските учители за най-добър социален партньор-кмет за 2013 г. Това информираха от пресцентъра на общината. Г-жа Александрова получи високото отличие лично от председателя на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер и председателя на синдиката Янка Такева на 13 декември на тържествена церемония в зала „Европа” на Парк-хотел ”Москва”.
Номинацията за „Седмия национален конкурс на СБУ за най-добър социален партньор-кмет” направи ИК на ОбС на СБУ-Левски. Наградата е за постижения и високи резултати в сътрудничеството с СБУ, личностно развитие и принос в развитието на социалното партньорство. За високо качество на образованието и по-добри условия на труд, повишената ефективност на работата в социалната сфера и добра комуникация между кмета и синдиката.
На тържествената церемония г-жа Александрова благодари за приза с който е удостоена от Синдиката на българските учители, поздрави г-жа Такева за перфектната организация, нещо, което е позитивен знак за бъдещо ползотворно сътрудничество.
„Наградата е признание за желанието на общинската администрация да бъде един добър работодател. Всички взаимоотношения със синдикатите са едно доказателство, че администрацията е настроена да решава социални проблеми. Неслучайно, част от цялостната социална политика на изминалата година беше насочена към работа с програми, към даване на възможност на много хора за достъп до заплатена работа и това ще продължи във времето. Радвам се, че трудът ни не е останал незабелязан”, отбеляза г-жа Александрова в интервю за Радио „Левски”.

17.12.levski2
Дора Давидова, председател на ИК на ОбС на СБУ- Левски, беше удостоена с наградата „Синдикалист на годината“ и златна значка за ползотворната и дейност през годината. Наградата й бе връчена лично от президента на КНСБ Пламен Димитров. Главния редактор на в. ”Левски днес”, Любка Христова, Синдикатът на българските учители удостои с наградата „Журналист на годината-2013” за професионално и обективно отразяване на дейността на СБУ. Сред официалните лица на церемонията бяха председателят на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер, председателят на синдиката Янка Такева, синдикалисти от Германия, Италия, Португалия, представители на държавната власт, политици, образователни дейци, учители и гости.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: