Задържаха крадци на автомобили в Плевен

17.12.2013 12:47

Плевенските полицаи разкриха двама младежи, откраднали три автомобила. Престъпленията са извършени по идентичен начин – чрез отключване. В последствие колите са изоставяни изпотрошени в различни райони в града и околностите.

beleznici

Първото е станало на 22 август за времето от 00:30 часа до 08:30 часа, когато от булевард «Христо Ботев», противозаконно са отнели лек автомобил «Фолксваген Голф“. В 09:30 часа колата е намерена на земен път в жк «Сторгозия» – с отворени врати и капаци. При извършения оглед е установено, че липсват следните части и вещи: 4 гуми, заедно с метални джанти; акумулатор – неустановена марка и радиокасетофон – неустановена марка. По салона на автомобила са нанесени множество повреди.
На 1 септември около 12 часа в землището на село Ясен, на брега на река Вит, е намерен изоставен «Форд». При огледа е установено, че «Фиеста» – та е с множество щети – счупени са всички стъкла, фарове, стопове, има вдлъбнатини по капаците, тавана и др. От проведените бързи мероприятия е изяснено, че автомобилът е собственост на 59-годишен плевенчанин и е обект на кражба от паркинга пред дома му на ул. „Неофит Бозвели“ за времето от 20 часа на 31 август 2013 год. до 12 часа на 1 септември 2013 год.
Третото престъпление е извършено за времето от 18 часа на 2 септември 2013 г. до 8 часа на 3 септември от паркинг в жк. „Сторгозия“. Тогава е откраднват лек автомобил „Ауди 80“. В 15:20 часа на 3 септември 2013 г. автомобила е намерен в жк „Сторгозия“ на улица отключен и без липси. След прецизна оперативна работа извършителите са установени – 21-годишен и 19-годишен, и двамата от Долни Дъбник Документирането на престъпната им дейност продължава. Уведомен е прокурор, информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: