Стопани на лозя в „Персина” взеха наградата „Млад еврофермер на годината”

17.12.2013 14:34

17.12.agro

За тринадесета поредна година списание „Агробизнесът” проведе конкурса „Еврофермер, Евробизнесдама и Млад еврофермер на годината”. Номинациите за Еврофермер, Евробизнесдама и Млад еврофермер на годината се правят от кореспондентите на списанието в цялата страна, а наградените се определят от читателите, които гласуват за своя фаворит. Официални гости на събитието бяха Светла Бъчварова, председател на Парламентарната комисия по земеделие, Атанас Добрев, Парламентарен секретар в МЗХ и редица представители от аграрния сектор.
През тази година приза „Млад еврофермер” беше присъден на Димитър и Христо Николови, собственици на винарна „Nikolovi Brothers”. Двамата стопанисват лозя край Белене, на територията на Природен парк „Персина”. Младите предприемачи споделиха, че всичко е започнало от любовта им към виното и природата и желанието да направят лозов масив и вино по свой вкус.
В 13-ото издание на конкурса сред 18-е номинирани в трите категории имаше и други участници от областта. Това бяха Димитър Петков, агроном в „Елвкс-Цветан Миков“ – Плевен, както и съдружниците Даниел Митов и Георги Милев.

Снимка: fermer.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: