Червен бряг вече има модерна спортна зала

16.12.2013 8:10

16.12.cherven1

На 9 декември приключиха ремонтните дейности в Спортната зала в Червен бряг, информираха от пресцентъра на местната администрация. Ремонтът и обновяването на спортното съоръжение бяха сред приоритетите на инвестиционната програма на Общината за тази година. За целта от републиканската субсидия бяха гласувани 75 963 лева. С тези средства, само за няколко месеца, беше довършена подмяната на старата дървена дограма на Спортната зала и поставена нова алуминиева дограма на повече от 80 кв.м.

16.12.cherven2
На всички вътрешни конструктивни елементи, на площ 1 244 кв.м. бе направена топлоизолация, както и положена декоративна мазилка върху нея. Старите енергоемки осветителни тела в административната част на сградата бяха подменени със 16 броя нови, енергоспестяващи, с което напълно бяха изпълнени всички препоръки от направеното през 2012 г. обследване за енергийна ефективност.
„Спортната зала в Червен бряг е една от малкото в Плевенска област, които се отопляват през зимата, а след извършения основен ремонт, нашето спортно съоръжение се нарежда сред едни от най-модерните, отговарящи на съвременните изисквания за енергийна ефективност, сгради. Това е важно и за последващото енергийно паспортизиране на сградата и изпълнение на мерките за нейното сертифициране”, коментира кметът Павлин Фильовски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: