Коледната елха засия в още един град в Плевенско

16.12.2013 8:32

16.12.elha1

Началото на коледните и новогодишните празници в Червен бряг бе поставено на 12 декември с церемонията по запалване на светлините на Коледната. Много деца се включиха през деня в градската украса със старателно изработени гирлянди и играчки. В 17.30 ч. пред сградата на общинската администрация кметът Павлин Фильовски символично откри празниците и всички заедно отброиха последните десет секунди, за да грейнат стотиците светлинки на коледната елха. Минути след това небето над площада се озари от красиви фойерверки. Великолепната заря, греещото под нея голямо Коледно дърво и тихата музика внесоха празнично настроение в сърцата на всички присъстващи.

16.12.elha2
Големият коледен концерт, с който продължи вечерта, превърна този ден в един незабравим празник. Той бе организиран от Общината, като дар за всички жители, по повод настъпващите празници. На сцената на читалище „Н. Й. Вапцаров 1908” звучаха коледни песни, стихове и танци. Програмата включваше изпълнения на малките възпитаници на ОДЗ „Зора” и ЦДГ „Бодра смяна”, Вокалната група при НЧ „Н. Й. Вапцаров” с ръководител Антоанета Павлова, танцовия състав при Центъра за работа с деца с хореограф Дарина Гергова, както и тематичната фолклорна китка, подготвена от Детския танцов състав „Веселяче” при ОУ „Христо Смирненски”, с ръководител Христофор Цонков.
Кулминацията в концерта беше специалното участие на певицата Ваня Костова, която гостува в града заедно със своя син Боян.
Снимки: Поля Иванова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: