Наградиха участниците в Коледното състезание, организирано от Плевенската секция на Съюза на математиците в България

15.12.2013 18:15

Начално училище „Христо Ботев” – Плевен и Основно училище „Д-р Петър Берон” – Плевен бяха днес домакини на Коледното математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България, Секция Плевен. Състезанието се проведе от 10:00 до 12:00 часа, като в него взеха участие над 700 ученика от 1 до 12 клас.

mate2
Припомняме, че темите за учениците от 1 до 6 клас и от 8 до 11 клас включваха по 10 задачи, първите девет от които са с избираем отговор, а задача 10 е с подробно описание на решението. Задачите за 7 клас бяха във формата на Национално външно оценяване, а задачите за 12 клас – във формата на Държавен зрелостен изпит.

mate5
По-късно пред деня, от 16 часа, в препълнената зала на читалище „Христо Ботев” се състоя награждаването на участниците в Коледното математическо състезание и в Математическия турнир „Иван Салабашев”.

mate9

В церемонията, водена от председателя на Плевенската секция на Съюза на математиците в България – Диана Данова, взеха участие и видните плевенски математици Снежана Чочева и Нино Ставров.

mate6
Резултатите от двете състезания може да видите на страницата на Съюза на математиците в България, секция Плевен, на адрес: smb-pleven.com.

mate1 mate3 mate4 mate7 mate8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: