Финансова помощ от Националния дарителски фонд получиха семействата на 6 от пострадалите при катастрофи деца

14.12.2013 14:16

dar5

По традиция Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст, предоставя за Коледа финансова помощ на деца, жертви на пътни инциденти. Тази година средства за лечение и възстановителна терапия получават семействата на 23 деца от цялата страна, повечето от които са с тежки увреждания.

dar6
Финансова помощ на семействата на 6 от пострадалите деца, които са от Плевен, бе връчени днес в зала “Гена Димитрова” в Плевен. По време на срещата се проведе разговор на тема “Да опазим децата на пътя!” с участието на представители на МВР – Пътна полиция, Министерство на транспорта, Министерство на образованието, Министерство на здравеопазването, СБА, БЧК и др. В събитието участваха заместник-директорът на БЧК-България д-р Надежда Тодоровска, комисар Красимир Костов, заместник-кметът на Община Плевен Стефан Петков, Светослав Кръстев от СБА-България и д-р Максим Гайдев като представител на здравното министерство.

dar3
Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединяват и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, «Здравноосигурителен институт» АД и Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Фондация «Приказка за пътя».

dar4

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 321 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: