Началото е поставено – първият фестивал „Моя страна, моя България” вече е факт

14.12.2013 17:42

14.12.festival

Първото издание на Музикалния фестивал „Моя страна, моя България”, посветен на големия Емил Димитров, се проведе днес в Плевен. Форумът е организиран в навечерието на рождения ден на иконата на родната естрада – 23 декември, от Военния клуб, Народно читалище „Цветан Спасов 1959” и Музикален клуб „Емил Димитров” – творческата фамилия Чапанови.

14.12.festival1

Фестивала откри смесен хор „Емил Димитров” към НЧ „Цветан Спасов”, а по покана на Божидар Чапанов на сцената на Военния клуб се изявиха възпитаници на НУ „Христо Ботев” и ОУ „Св. Климент Охридски” с преподаватели Валентина Николова, Хризантема Йорданова и Янита Гаврилова. Талантливите плевенски деца изпълниха част от емблематичните песни на Емил Димитров, а също така и такива с акцент върху предстоящите коледни и новогодишни празници. Във фестивалната програма се представиха още студентката Кристина Петкова и Валентин Далев от МГ „Гео Милев”, като всеки от младите певци получи грамота и красив календар на Музикален клуб „Емил Димитров”.

14.12.festival2
На финала на сцената излезе и Фамилия Чапанови, като Георги Чапанов бе подготвил свои произведения и нови аранжименти на по-малко известни песни на Емил Димитров.

14.12.festival3

 

14.12.festival4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: