Вазовци участваха в инициативата „Деца рисуват за деца”

13.12.2013 9:19

13.12.vazov

Възпитаници на СОУ „Иван Вазов” се включиха в инициатива по украсяване на стените на детския сектор на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен. Специално за да подсигурят приятна атмосфера за лекуващите се в сектора деца, художници от София посетиха плевенската болница. Ученици от училището се включиха в инициативата като редом с останалите художници рисуваха по стените. Това бяха шестокласниците Сияна Максимова и Христо Минев. В инициативата „Деца рисуват за деца” се включиха и развълнуваните малчугани, лекувани в клиниката, които също майсторски си послужиха с четките.
Редом с децата, с не по-малко усърдие и отдаденост, своите умения в сферата на рисуването демонстрираха и техните родители. Всички твориха във ведра атмосфера на смях и приятни разговори и като резултат стените на новия сектор за рехабилитация се изпъстриха с майсторски изрисуваните весели образи на множество познати приказни герои.
Малчуганите, страдащи от неврологични болести, провеждат своите лечебни процедури в детския рехабилитационен сектор. Инициативата по изрисуването на стените в него има за цел да направи по-приятна атмосферата, в която децата прекарват голяма част от времето си. Лекуваните малчугани ще могат да се наслаждават на един нов приказен сектор за лечение. Независимо колко вълшебни са новите помещения, обаче, остава надеждата, че те ще бъдат използвани все по-рядко и за сметка на това ще има повече здрави и усмихнати деца извън болниците.
Автор: Силвия Тачева, 10И клас, СОУ „Иван Вазов”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: