140 метра светещи гирлянди огряха елхата в Гулянци

12.12.2013 15:38

12.12.gulqnci1

Светлините на елхата в центъра на Гулянци блеснаха снощи. С пъстър празник малки и големи дадоха старт на Коледно-новогодишните тържества. Кметът на общината, Лъчезар Яков, поздрави своите съграждани и им пожела преди всичко здраве, хармония и топлина в домовете и сбъднати мечти. Децата от колективите при читалище „П. Р. Славейков” бяха подготвили тематична програма с едни от най-красивите коледни песни. Концертът завърши с кръшно хоро и заря.

12.12.gulqnci2
Елхата в центъра на Гулянци е на 30 години. Посадена е през 1974 г., когато селото е обявено за град. 15-метровото дърво е символ на Коледно-новогодишните празници повече от десетилетие. Тази година за украсата на елхата са използвани 140 метра светещи гирлянди, десетки златни и червени топки, 30 червени панделки, изработени от служителите на общинска администрация с вярването, че когато нещо е направено с ръце и сърце, носи добър късмет.
На 27 декември жителите и гостите на Гулянци отново ще се съберат под елхата в очакване на Дядо Коледа. Читалището подготвя за този ден още по-разнообразна програма, а организаторите са предвидили и много изненади.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: