Реформаторите в Плевен: съвместни действия и общи цели

12.12.2013 14:11

Политическият съвет на Реформаторския блок в Плевен даде своята първа пресконференция, която бе предшествана от проведена вчера среща на представители на областните и общинските организации на шесте партии. В пресконференцията, проведена в клуба на БТА в Плевен и водена от д-р Цветан Димитров, участваха областният председател на СДС д-р Марияна Лазарова, областният председател на „Движение България на гражданите” Стефан Милев, областният председател на БЗНС инж. Милчо Илиев, членът на Националния съвет на ПП „Синьо единство” Стефан Ганев, областният председател на ДСБ Тодор Еленков и председателят на местното ръководсто на Народна партия „Свобода и достойнство” Телият Осман.

blok1
„Смятаме, че има път извън кризата, той започва с оставката на Орешарски, а не завършва с нея“, категорични са от Реформаторския блок, според които е належаща промяна на политическата система, която да върне доверието на гражданите и да намери пътя за преодоляване на бедността. Шестте стъпки затова започват с незабавна оставка на правителството и продължават със спешни промени в Изборния кодекс, разпускане на Народното събрание и насрочване на нови избори не по-късно от европейските избори през месец май 2014 г. Провеждането на нови избори и постигане на съгласие в 43 НС за програма за спешни мерки за излизане от кризата, е четвъртата стъпка за изход от тежкото положение, в което се намира страната ни. Друго предложение на реформаторите е съставяне на реформаторско правителство с ограничен мандат. То може да работи по спешни и краткосрочни решения и да подобри живота на гражданите. Трябва и радикална реформа в МВР, прокуратурата и съдебната система, операция „Чисти ръце“, ново изборно законодателство и нови медийни регулации, категорични бяха на срещата. Започването на голям обществен дебат за промени в Конституцията и националните приоритети на България е шестата реформаторска стъпка. Той трябва да положи основите на Третата българска република и да завърши с решение за свикване на Велико Народно Събрание.

blok2
Представителите на партиите от Реформаторския блок в Плевен са категорични в намерението си да работят заедно и екипно за постигане на начертаните цели. Според тях, този формат не е нов за Плевен, а бе в основата на едно управление на демократичната общност, продължило 3 мандата. До края на януари 2014 ще бъде създаден и Гражданския съвет към Реформаторския блок в Плевен. В него ще бъдат поканени да участват, експерти, обществени личности и ангажирани с демократичното бъдеще и по-доброто управление на Плевен, региона и България граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: