Младежки форум – Плевен организира две прояви в подкрепа на „Българската Коледа”

12.12.2013 13:48

12.12.forum

Благотворителен коледен базар и концерт, средствата от които ще бъдат дарени за кампанията „Българската Коледа”, организира на 17 декември, вторник, Младежки форум – Плевен. Това ще е втората поредна инициатива на наскоро сформираната организация, обединяваща няколко младежки сдружения в Плевен. Подробности около предстоящите мероприятия споделиха на пресконференция днес Митко Башинов – представител на Младежки градски парламент – Плевен, Весела Маринишева – областен координатор на БМЧК – Плевен, Християн Маринов – представител на „Интеракт клуб Плевен Центрум” и Силви Чалъков – председател на „Младежка инициативност в българското общество”.
Младежите обясниха, че коледният базар ще бъде разположен на открито от 15.30 до 18 ч. в близост до читалище „Съгласие”, като след това ще се премести във фоайето на читалището. На него ще се предлагат коледни сладки, рисунки и картички, осигурени от „Интеракт клуб”, НУ „Христо Ботев” и НУИ „Панайот Пипков”, а със сувенири и картички ще помогнат и възпитаниците на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Младен Антонов” в Тотлебен.
Самият концерт е с начален час 19 ч. на сцената на зала „Емил Димитров” в„Съгласие”, като цената на билета за вход ще е 2 лв. В него ще се включат даровити плевенски изпълнители, сред които ще има както професионалисти, така и любители. Митко Башинов разкри, че сред участниците ще са младежи от почти всички училища в Плевен – НУИ „Панайот Пипков”, СОУ „Иван Вазов”, ГПЧЕ, СОУ „Стоян Заимов”, ПГМЕТ, МГ „Гео Милев”, ДФСГ „Интелект”, както и танцьорите от Балетната школа при читалище „Съгласие”. Сред поканените на концерта гости са кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител Илиян Йончев, директорите на плевенски училища, както и обитателите на защитеното жилище в „Сторгозия”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: