Лауреати от Музикалното в галаконцерт на софийска сцена

11.12.2013 14:49

11.12.nui

Галаконцерт на млади изпълнители от училищата по изкуствата – лауреати на национални и международни конкурси в областта на музикалното изкуство през 2013 г., ще бъде изнесен тази вечер в концертната зала на НМУ „Любомир Пипков” в София. В него участие ще вземат 13 изпълнители от НМУ „Любомир Пипков” – София, НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас, както и от плевенското НУИ „Панайот Пипков”. Участниците имат високи творчески постижения и са стипендианти на Министерството на културата. Концертите са стимул за младите изпълнители и им дават възможност да се изявят на концертния подиум пред публика.
Преподавателят в Музикалното, Августина Серафимова, сподели за „Плевен за Плевен”, че в концерта участие ще вземат трима възпитаници на НУИ. Това са Николай Иванов – ударни инструменти, Христея Маркова – пиано и Камелия Първанова – виола. От нашето училище трябваше да участват още две деца – Александър Николаев – флейта и Дилян Тодоров – пиано, но в момента двамата са в чужбина – съответно във Франция и Великобритания, каза още педагогът.
НУИ „Панайот Пипков” също ще бъде домакин на два концерта на лауреати, като това ще се случи през следващата седмица. На 18 декември в Концертна зала „Божко Шойков” ще бъде изнесен концерт с класически изпълнения, а на 19-и – с фолклорни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: