Зимата дойде с кражби на триони, резачки и незаконни дърва за огрев

11.12.2013 13:07

darva

Полицаи от Долна Митрополия установиха, че за времето от 22 часа на 23 ноември до 07:30 часа на 24 ноември в Тръстеник, 23-годишен местен, е откраднал от незаключен гараж моторен трион „Хускварна“, моторен трион – неустановена марка и модел, и електрожен „Кракра“. В гаража се е намирал лек автгомобил „Фолксваген Венто“, от който през незаключена предна лява врата, извършителят е задигнал СД „Елит“ и лични документи на собственика. Двата моторни триона са намерени, иззети и върнати на собственика срещу разписка. Работа по документиране на престъплението продължава разследващ полицай.
На 10 декември пък в РУП – Пордим е получен сигнал за кражба от село Бръшляница. На 9 декември около 3 часа от частен дом е откраднат бензинов верижен трион. От проведените бързи оперативни действия е установен извършителят на деянието – 21-годишен местен. Младежът е направил пълни самопризнания. Вещта, обект на кражбата, е намерена и върната на собственика. По случая е заведена преписка. Работата продължава. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

Пак вчера в същото село служители на РУП – Пордим са извършили проверки в частни домове за незаконен добив на дърва за огрев. В дома на 49-годишен са намерени 9 пространствени куб.метра акациеви дърва за огрев, без документ за произход и без контролна горска марка. В двора на 28-годишен са установени 2 пространствени куб.метра акациеви дърва за огрев, без документ за произход и без същите да са маркирани с контролна горска марка. В имота на 48-годишен са открити да се съхраняват 2  пространствени куб.метра акациеви дърва за огрев, без документ за произход и без контролна горска марка. За установените нарушения са взети административни мерки и съставени актове по Закона за горите от служителите на Изпълнителна агенция по горите – Ловеч.
Снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: