Какво ни очаква през 2014 в уеб-дизайните?

11.12.2013 8:43

Имате идея да промените сайта на фирмата си или да създадете нов ? То тогава е време да помислите за дизайна си. Ако мислите за промени със стартирането на новата година, то тогава може би ще се заинтерсувате от представената инфомация по долу.

design
Слайдер на началната страница
Слайдерите, които слагаме на началната страница, и изглеждат прекрасно, са добра идея за определено време. Иначе, честно да си кажем, за много хора това е дразнещо и чест случай е да се напусне сайта или пък да не се прочете инфомрацията по надолу. Затова колкото по-малко слайдери – толкова по-добре.
Формулярите
Взимането на данни от потребители за различни аспекти от работата ви – като въпроси за оферта или просто контактва форма, е доста остаряло. Хората, когато видят страница с полета, се изнервят да попълват едни и същи данни винаги. Затова препоръчваме да имате максимум една форма и тя да съдържа минимални данни.
Кръглите символи/лога
Кръглото вече не е на мода, все повече хора си правят логата и символите правоъгълни или квадратни. Опитът ни е показал, че кръглото лого е по-малко харесвано и споделяно от клиентите, отколкото правоъгълно или квадратно. Вече всичко във нашето ежедневие е с „прави ъгли“. Вашата фирма готова ли е с тези промени?
Флаш интро (флаш банери, поздрави и т.н.)
Когато флаш-технологията излезе на пазара и навлезе в ежедневието ни, беше много ефектна и красива, но не след дълго се появи и проблемът с интегрирането – трябва всеки да има на компютъра си флаш плеър – излишно натоварване на потребителя и неговото съзнание. Затова вече всичко което трябва да се направи с флаш се заменя с друг формат или с HTML 5
Много шрифтове и шарении
Всеки знае че, типографията и големината трябва да са едни и същи, но малко хора го спазват. За да бъде един сайт интересен и полезен за потребителите, ние не трябва да натоварваме главите и очите им с различни образи и видове. Препоръчваме да използвате Google Fonts и възможно най-добрата големина.
Сложни и обвързани с елементи дизайни
Пред 2013 година намаляха „шарените“ сайтове и сайтовете с многото картинки, но все продължат да ги има и тях. Колкото по семпъл и светъл е сайта ви – толкова по приятен за окото дори на най – капризните потребители. Картинки в сайта влияят и върху неговата бързина, а опитът е показал, че ако един сайт не се зареди за повече от 1,4 секунди, потребителят изобщо не го изчаква и отваря друг. Когато правим сайт, предпочитаме той е да е възможно най-бърз и с възможно най-много фукнции за потребителите.
Риспонсив дизайн или мобилна версия
Когато изграждаме или ре-дизайнваме уеб сайта си ние трябва да предвидим и хората с мобилните устройства които все повече се увеличават. Използването на всички техники на риспонсив-технологията спомага за увеличаване на нашия и на клиента трафик. Мобилната версия е препоръчителна единствено и само за онлайн магазините. Чрез нея потребителят може да направи своя избор дори и в движение.
Симеон Илиев, creativelux.eu

#тагове:

НАЙ-НОВИ: