Днес обсъждаха мерки, относно „Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район”. Чакаме конкретен резултат!

06.12.2013 14:12

Днес в зала „Плевен”, в сградата на Областна администрация – Плевен се проведе осемнадесетото заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, съвместно с Регионалния координационен комитет към него. Настоящото заседание се свика и се откри от г-н Илиян Йончев – председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район и областен управител на област Плевен на основание чл. 52, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.

6.12.oblast1
В него взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати.
Представени бяха обобщени резултати и конкретни предложения от членовете на регионалните съвети за развитие от шестте района от ниво 2 по зададени референтни теми за промени в текстовете на Закона за регионалното развитие и Правилника за прилагане на Закона за регионалното развитие.
Експерт от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията представи ключовите приоритети в областта на транспортната политика на територията на Северозападен район за периода 2014-2020 г. На заседанието беше представена и обсъдена информация за предприетите мерки относно подготовката на Интегрирана стратегия за развитие на Северозападен район.

6.12.oblast2
Г-жа Илиана Филипова – представител на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в съвместната работна група за разработване на Програмата за трансгранично сътрудничество България – Сърбия за периода 2014-2020 г. представи информация за присъединяване на област Враца към Програмата.
Представители от Управляващите органи на оперативните програми информираха участниците в съвместното заседание за изпълнението на операциите и постигнатия напредък по съответните оперативни програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район.
Информацията е предоставена от Пресцентър на Областна администрация – Плевен. Очакваме да разберем и конкретни стъпки и действия….

#тагове:

НАЙ-НОВИ: