Днес, на тържествена церемония, 78 абсолвенти положиха „лекарска клетва”

06.12.2013 16:15

med2

Днес на тържествена церемония в зала „Магнум” 78 абсолвенти от България, Македония и Молдова, придобили образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар” положиха своята лекарска клетва.

med1

Средният успех на Випуск 2013 млади лекари е „Много добър – 5.29”, с висок брой отличници – 26, които бяха наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература от Издателския център на МУ-Плевен, апарати за кръвно налягане и стетоскопи.

med4
Пълният отличник на випуска от курса на следване и държавните изпити д-р Мартин Иванов Христов Плевен, който стана горд носител на приза „Златен Хипократ”, даващ му правото на безплатна специализация по избор, благодари от името на колегите си на преподоветелския състав и академичното ръководство на Медицинския университет.

med6
От същия випуск през март 2014 г. следва да се дипломират и 19 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Индия, САЩ, Нигерия, Колумбия, Германия, Ирак, Япония. От тях дипломантите с отличен успех са трима и са граждани на Индия, а пълната отличничка и носителка на приза „Златен Хипократ” е Дия Мари Сабу, номинирана за „Студент на годината” от Студентския съвет на МУ-Плевен.

med3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: