В Гулянци заедно сбъдват мечтите за слънчево детство

05.12.2013 10:48

5.12.gulqnci

На 29 ноември официално бе представен съвместният проект на Община Гулянци и ОДЗ „Незабравка” – Гулянци „Мечтите за слънчево детство се сбъдват заедно”. На презентацията присъстваха Михаил Таиров – началник отдел „АИО”, Галя Доцева – главен специалист „Образование, здравеопазване и социални дейности”, Ева Янкова – директор на детското заведение, възпитатели и педагози, граждани. Презентация, изработена от Ева Янкова, показа нагледно какво представлява проекта, какви са предвидените по него дейности и очакваните резултати.
Проект „Мечтите за слънчево детство се сбъдват заедно” е финансиран от ЕС и ЕСФ по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Общата стойност на проекта е 94 642 лева, а срока за реализирането му е 10 месеца.
По проекта в ОДЗ „Незабравка” са създадени пет клуба, в които са обхванати 60 деца, съобразно техните таланти и интереси: клуб „Съкровищница – опазване и традиции”, клуб „При пъстроцветната дъга”, клуб „Движим се безопасно”, клуб „Да играем и спортуваме заедно” и клуб „Приказна пътечка към родния език”. Децата, включени в клубовете, ще се занимават интензивно със спорт, фолклорна музика, танци, обичаи, рисуване и апликиране, ще се запознаят с правилата за движение по пътищата и ще изучават интензивно български език. За обезпечаване на тези дейности по проекта са предвидени много игри, съоръжения, костюми, инструменти, помагала, играчки и обновяване на материалната база с нови мебели. В проекта е заложена и интензивна работа с родителите, много опознавателни и образователни екскурзии.
Представителите и на двете страни по проекта изразиха задоволство от реализирането на една идея, по която от години се работи и е била мечта още на предното ръководство на детското заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: