Саня Табакова стопли сърцата на любителите на руския романс (видео)

04.12.2013 21:29

4.12.sanq1

Бил съм на немалко прояви в художествена галерия „Дарение Светлин Русев”, но никога досега не съм я виждал толкова пълна. Поети и писатели, музиканти, актьори, общински съветници – всички, обединени от любовта към руската музика и таланта, макар и в една малко по-различна светлина, на една дама – Саня Табакова. И както сподели в началото на музикалната проява директорът на галерията, Мария Мескин, вероятно много от хората, които познават Саня, не подозират, че тя е и отличен музикант. „Всички я знаем, като дългогодишен издател, преводач и философ, като собственик на едно от най-елитните издателства в България – „Леге артис”. Нейните книги така и не сведоха глава на фона на комерсиализирания пазар и не се поддадоха на днешния му чалга характер и Саня продължава да отстоява едно високо ниво на издаваната от нея литература”, обърна се към многобройната публика тя.

4.12.sanq2
Колкото до музикалния талант на популярната дама, директорът на ХГ „Дарение Светлин Русев” припомни, че през септември Саня Табакова стана носител на трета награда от ежегодния фестивал „Балканска романсиада” в Руския културно-информационен център в столицата под патронажа на Руското посолство у нас. В анонс Маша Мескин сподели, че по покана на културния институт издателката отново ще гостува на софийска сцена, навръх празника на Плевен – 10 декември.

4.12.sanq3
Вечерта на руския романс, в която в главната роля бе именно Саня Табакова, бе именувана „Песни от души”. Самата тя сподели пред почитателите си, че ако е знаела, че толкова хора се вълнуват от това изкуство, отдавна е щяла да направи този концерт. А те определено не останаха разочаровани от представеното, като освен насладата от прекрасната музика, почерпиха и богата информация за самите песните от тяхната изпълнителка.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: