И в Левски вече имат Клуб на дейците на културата

04.12.2013 11:24

Kлуб „Дейци на културата” е бил основан в град Левски на 29 ноември, съобщи новоизбраният председател на клуба Веселин Стоев. Гости на събитието са били кметът на Община Левски Любка Александрова и зам.-кметът Радослав Йорданов. За членове на Управителния съвет са били избрани Валентина Маринова и Денислав Меразчиев. Kлубът ще провежда редовни сбирки всеки петък от 18 ч. в къща-музей ”Георги Парцалев”.

4.12.levski
В аванс оттам анонсират и за едно предстоящо мероприятие, в което съорганизатори са НЧ ”Георги Парцалев” и галерия ”Вист”. Това е изложба-базар, която ще бъде открита на 16 декември във фоайето на читалището. Експозицията е под патронажа на кмета на Община Левски Любка Александрова. В нея ще участват над 15 творци от Левски и Павликени, ученици от ОУ ”Максим Горки” – Левски, както и деца, включили се в „Лятно училище по изкуствата – Левски 2013”. На откриването с изпълнения ще се представи вокална група „Лира” с ръководител Бойка Русанова при ОУ ”Максим Горки”.
Всеки, закупил експонат от изложбата, ще участва в томбола за картина, бутилка в кожа, мини пластика или картичка, предоставени от галерия „Вист”, информират организаторите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: