Двама инсценират грабеж. Обират златни пръстени и ланци от 18-годишна

04.12.2013 12:29

Полицаи от Левски заловиха двама, инсценирали грабеж. Събрани са достатъчно доказателства уличаващи 24-годишни от Левски в извършването на тежко криминално престъпление на 2 декември около 22 часа.

zlato
На 3 декември в 13.50 часа в полицията в Левски е дошла 18-годишна от Летница и е съобщила, че е била ограбена на път в землището на село Асеновци. На полицаите жената обяснила, че била взета от дома си от нейн познат – 24-годишен от Левски, с лек автомобил „Ланча Дедра“ вечерта на 2 декември. Около 22 часа на земен път в землището на село Асеновци, община Левски – на границата с община Летница, област Ловеч, шофьорът спрял, за да си поговорят. Точно тогава непознат мъж изскочил от тъмното и отворил вратата на автомобила от страната на 18-годишната. Нападателят бил с черна маска и с черни ръкавици. След като заплашил жертвата с нож и отнел златните накити – златен пръстен с бели камъчета около 8-10 грама – 14 карата, златен пръстен с голям камък около 4 грама, пръстен от бяло и жълто злато около 5 грама, златен пръстен с оплетки около 8 гр, златна гривна около 43 гр., златна гривна 10 грама, златно синджирче /усукана плетка/ около 4 грама, златно синджирче от бяло и жълто злато около 3-4 грама и плочка около 3-4 грама, синджирче около 5 грама, със златно цвете около 7 грама.
Като получил плячката той избягал в неизвестна посока. От проведените оперативни действия е установено, че водачът на автомобила – е въвел в заблуждение пострадалата и я е завел на предварително определено място с цел извършване на грабеж спрямо нея. Разкрит е и нападателят – 24-годишен, също от Левски. Мъжете се договорили да си поделят задигнатото и да инсценират грабежа. Вещите, обект на престъплението, са предадени от извършителя с протокол за доброволно предаване и са на съхранение в РУП гр. Левски. Той е задържан за срок от 24 часа в полицията. На двамата съучастници са повдигнати обвинения за престъпление по чл.198, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор. По документирането и разкриването на престъплението работиха разследващи полицаи и криминалисти от Левски. Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: