В духа на Европейския съюз ще посрещнат Коледа младежи от Победа

03.12.2013 8:02

3.12.pobeda

В края на октомври НЧ „Зора 1990“ – Победа започна дейности по нов проект, финансиран от СПОФ „Читалища” – Плевен. Името му е „Дестинация Европа” и цели да повиши информираността и знанията на подрастващите за Европейския съюз, неговите институции, функции, ценности. Целевата група обхваща 10 броя участници: 6 местни подрастващи от 13 до 16-годишна възраст и 4 местни младежи и девойки до 29-годишна възраст, нееднократно участвали в студентски бригади и културен туризъм в страни от Европейския съюз.
На проведената първа среща по проекта на всички участници бяха раздадени информационни материали – брошури, карти, дипляни, осигурени от Европейски информационен център “Европа Директно – Плевен”. До момента са реализирани част от проектните дейности, които включват информационни презентации „История, география, символи институции и страни членки на ЕС”, ”Конкурс за лого на проекта”, в който активно се включиха всички участници. На по-късен етап бяха изработени и раздадени на младежите тениски и шапки с избраното лого по проекта. Екипът на читалището запозна целевата група с презентация „Европейски забележителности”, след което на участниците бяха предоставени материали, за да участват в обявения конкурс за рисунка на „Европейска забележителност”. Една част от участниците в проекта се включиха с написване на есе „Моето бъдеще в Европа”, а други представиха собствени презентации „Виртуална европейска разходка”.
Дейностите по проекта продължават с още интересни инициативи, като ще приключат в края на месец декември със заключителен концерт „Коледа в Европа”. Предвижда се представяне на създадените по време на проекта авторски презентации, изложба на рисунки, изработени с помощта на различни художествени техники, есета, кулинарна изложба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: