За 11-те хиляди влезли в БГ: Това не са бежанци, а нелегални емигранти!, твърди лидерът на ВМРО

02.12.2013 15:06

11 хиляди са преминалите 274-километровата граница на България с Турция. От тях 6 000 са сирийци, а останалите са 2 хиляди алжирци, афганистанци и африканци.

vmro

Това заяви днес в Плевен лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов. Според него, до преди 10 дни, те са били средно по 130-150 човека на ден. „Това не са бежанци и ние нямаме ангажимент да приемаме такива хора. 90% от тях са преминали нелегално границата.”, категоричен е Каракачанов. Според него 80% от тях идват без документи за самоличност, като две трети от сирийците са етнически кюрди. „Как са минали безпрепятствено 1600 километра от Сирия до България през цяла Турция. Това е невъзможно!”, пита реторично Каракачанов.
След като отчитат нежеланието на това и предходното правителство да решат сериозния проблем с „бежанците”, от ВМРО предлагат незабавно възстановяване на телените заграждения на границата с Турция, повишаване състава и активността на Гранична полиция и създаване на лагери за бежанци на границата, където преди се намираше т.н. „Бермудски триъгълник”: Грудово, Елхово и Звездец.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: