Плевенската зумба школа отпразнува втората си годишнина

01.12.2013 16:44

1.12.zumba1

Школата по зумба, ръководена от известния плевенски танцьор Драгомир Балински, навърши две години. Празникът бе отбелязан с шумно парти в плевенски клуб. И както е редно на рожден ден, бе разрязана голяма торта със запазения знак на популярния фитнес танц. Нямаше как да се мине и без танци. Заразени от настроението на зумба и момичетата от персонала на заведението повтаряха движенията, показвани от професионалния инструктор Драгомир Балински.
Мнозина го помнят като талантливото момче от нашия град, бивш състезател по спортни танци международен клас и трикратен шампион на България със своята партньорка Лора Краева. Драго е дипломиран треньор по спортни танци от Национална спортна академия „Васил Левски“. Когато открих зумба, разбрах, че това е идеалното продължение на танцовата ми кариера, споделя Драгомир Балински. Щастлив съм, защото аз предавам своята енергия на хората, а те ми я връщат два пъти по-силно, допълва той.
Според Драго, зумба отдавна не е само фитнес танц. От спонтанното и малко случайното й създаване през 90-те години на миналия век от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ днес зумба е лайфстайл. Но основно тя е идеален начин да се разтовариш емоционално и натовариш физически чрез съчетаните в нея танци, аеробика и фитнес. Най-често в зумба са включени движения от самба, меренге, салса, бачата, бели денс, хип-хоп, елементи от български и гръцки танци, дори и някои бойни изкуства.
Драгомир Балински си спомня началото преди две години с едва четири човека. Днес през вече отеснялата зала преминават 50-60 човека. В зумба има текучество, но хората рано или късно се връщат и това ме радва, споделя Драго. Тя далеч не е само за жени, макар че те преобладават в залата. И в едно нещо всички са единодушни – зумба е нещо, което трябва да се опита.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: