Тамплиерите: Ако търсиш парче от историята на България – иди в Плевен!

30.11.2013 15:06

30.11.tamplieri

Областният управител Илиян Йончев се срещна с Велики Приори и водещи представители на Ордена на Рицарите Тамплиери. Повод за визитата им в Плевен бе отбелязването на петгодишния юбилей на Ордена в България.
Все още в нашата страна няма ясна представа за същността и целите на организацията, сподели Великият Приор на България Н.Пр. д-р Димитър Кочев. Той подчерта, че Орденът е гарант за почтеност в бизнес отношенията. Със съдействие на организацията тази година са организирани срещи с президентите на Хърватия и Словения, предстои визита и при президента на Украйна, информира д-р Кочев.
На срещата бяха обсъдени възможностите за партньорски отношения, териториални побратимявания и инвестиционни намерения в различни сфери на дейност. Илиян Йончев представи пред гостите потенциала на областта, като акцентира на близостта на река Дунав, инфраструктурата, уверенията на правителството, че автомагистрала Хемус ще бъде строена през следващия програмен период, както и условията за туризъм и културно-историческото наследство на региона. Областният управител предложи на представителите на Ордена своята идея за парк Кайлъка – различни организации да помагат в облагородяването и поддържането на местността, поставяйки своите отличителни знаци на съответните места. Д-р Кочев даде като пример за подобно партньорство грижата за гробовете на руските и немските войници в Плевенския гробищен парк.
Чуждите гости не скриха впечатленията си от нашия град и ги обобщиха в едно изречение: „Ако търсиш парче от историята на България – иди в Плевен!”. Областният управител им подари луксозни албуми със снимки от областта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: