Форум на тема „Как да станем добри учители” се проведе в НУ „Христо Ботев”

28.11.2013 8:14

По идея на ръководството на НУ „Христо Ботев“ – Плевен и студентите и преподавателите на трети курс НУП на Педагогически колеж – Плевен вчера се проведе дискусионен форум „Как да станем добри учители“. Вече три години НУ „Христо Ботев” е базово и в съвместно с учителите студентите правят първите си крачки в професия.
Доц. д-р Теодора Вълова – зам.-директор на Педагогически колеж – Плевен, сподели, че студентите са провокирани за тази дискусия. На 14 ноември на поредната среща „Училище за родители” в тях са възникнали много въпроси, на които не намират сами отговор. В хода на дискусията преподавателите представиха примери от практиката как мотивират учениците, за да бъде ученето приятно, какви методи и похвати прилагат в своята работа, как представят резултатите от учебната дейност на децата пред родителите им. Дадоха отговори на въпросите трябва ли учителят да бъде и приятел на ученика, къде е границата, дали родителят да помага на първокласника или само да контролира, как се работи в първи клас с деца, които трудно усвояват материала и с такива, които могат да четат още в детската градина.
Студентите изказаха мнение, че базовото училище е пример за сътрудничество със семейството, в момент, когато в обществото учителската професия и училището като институция нямат необходимия авторитет. С анкета потърсиха обратна връзка за своите първи самостоятелно проведени уроци – върху какво е нужно да се акцентира, какво са научили учителите от студентите.
Срещата завърши с изводи за бъдещите преподаватели, че е нужен индивидуален подход към всяко дете, за да се чувства значимо и да е мотивирано. Педагозите им пожелаха успешна реализация в трудната и отговорна учителска професия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: