Орденът на тамплиерите обявява в Плевен кой е „Рицар на годината 2013”

27.11.2013 15:05

tamp

Ръководството на Великия магистериален приорат на рицарите-тамплиери на България (OSMTJ Bulgaria), ще обяви в Плевен името на „Рицар на годината” за 2013 г. Това ще се случи в неделя, на пресконференция в клуба на БТА, като срещата е по повод петгодишния юбилей на Ордена в България. Участие в честването ще вземат над 250 членове на организацията от България и над 50 представители от Италия, Германия, Англия, Австрия, Украйна, Латвия, Хърватия, Русия.

Великият магистериален приорат на рицарите-тамплиери в България (OSMTJ Bulgaria), като републиканска структура е създаден на 5 декември 2008 г. в Плевен от Великия Приор на Германия. За Велик Приор на Ордена в България е провъзгласен Н.Пр. д-р Димитър Кочев. OSMTJ Bulgaria е регистриран в СГС, като организация с нестопанска цел под името „Тамплиерски Рицарски Орден” и е част от най-старата, легитимна организация на Тамплиерите с Велик Магистериум и център Белгия.
Орденът на Тамплиерите е международна организация, която наброява 35 Велики Магистериални Приората, Велики Приорати, Приорати и Прецептории разположени в различни държави от Европа, Азия, Америка, Австралия, както и постоянно представителство към ООН. Целите му са благотворителност към официалните църковни институции с цел укрепване моралните устои на християнството, а също и чрез своите структури да помогне чрез дарения на съответни хуманитарни организации или да лобира пред външни партньори за икономическо развитие и просперитет на държавата, в която е ситуиран.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: