Ученици от ПГРТО коментираха темата за насилието със зам.-районния прокурор Диана Маркова

25.11.2013 7:42

25.11.pgrto

Във връзка с участието на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в глобалната инициатива за превенция на насилието срещу деца и младежи „19 дни на ненасилие в училище” всички класни ръководители проведоха различни дейности в часа на класа. Целта бе учениците да се включат в дискусия, за да се стимулира участието им за създаване на среда, подчинена на защитата на правата на човека и на културата на мира и ненасилието.
В последния ден от кампанията класните ръководители на 8А, 9А, 9Г, 10В и 11В клас организираха за своите ученици среща-разговор и тренинг със заместник-районния прокурор на Районна прокуратура – Плевен, Диана Маркова. Учениците имаха възможност да разговарят за насилието, да задават въпроси и да изказват мнение по темата, която е много актуална в тези дни. След това попълниха анкета във връзка с проблемите на насилието и правата на човека. Целта на анкетата бе да се проучат причините, които пораждат насилие сред младите хора, самите агресивни прояви, както и възможностите за тяхното ограничаване.
В края на срещата Диана Маркова изрази задоволството си от интереса на учениците към темата и готовността си винаги да се отзовава на покани за срещи, касаещи важни обществени проблеми и вълнуващи младото поколение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: