Отново приемаме бюджет, преди да сме отчели предишния….

24.11.2013 17:28

nosht2

През изминалата седмица, на основание Закона за публичните финанси, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков покани плевенската общественост на 29.11.2013 год. (петък) от 12:00 ч., в Конферентна зала „Гена Димитрова“ / ул. „Димитър Константинов“ No:2/ на публично обсъждане на проект на бюджет на община Плевен за 2014 година.
„Материали за обсъждане ще бъдат публикувани на електронната страница на Община Плевен – www.pleven.bg „ уверяваше същата.
Постарахме се да потърсим подобна публикация на въпросната страница, но такава така и не намерихме. Вероятно ще бъде публикувана през идващата седмица, когато предстои да се обсъжда най-важния финансов документ на Общината. Не трябва ли обаче на плевенчани, които със своите данъци сформират основната приходна част на бюджета, да бъдат предоставени поне акценти от него, показващи, каква ще бъде политиката на администрацията през идващата година.
Да не говорим, че за втори път, по всяка вероятност, предстои да се приеме бюджет, без да е предоставен и приет отчет за изпълнение на бюджета за предходната година. Отделен въпрос е, доколко официалната страница на Общината е най-подходящия източник, за да достигне въпросната информация до повече плевенчани, с оглед на, меко казано, скромната популярност на същата, която показва „броячът” на посетителите й.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: