Започнаха Ученическите игри в Червен бряг

23.11.2013 12:13

23.11.cherven

С турнир по футбол стартираха Ученическите игри през учебната 2013/2014 г., които традиционно организира Община Червен бряг, информираха от пресцентъра на Общината. В надпреварите, които се проведоха на градския стадион, се включиха момчета от 5-7 клас. Умения на терена демонстрираха отборите на СОУ „Д-р Петър Берон” срещу ОУ „Алеко Константинов” и ОУ „Отец Паисий” – Радомирци срещу ОУ „Христо Ботев” – Глава. След убедителните победи съответно с 11:0 и 8:1 отборите на СОУ „Д-р Петър Берон” и ОУ „Отец Паисий” продължават напред в надпреварата. Следващите срещи ще се проведат на 26 и 28 ноември.
Останалите състезания по видовете спорт ще се проведат след завършване на турнирите по футбол. Спортовете, заложени в програмата на общинския етап, са седем: баскетбол, волейбол, футбол, лека атлетика, тенис на маса, шахмат и бадминтон. Учениците са разделени в три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас за момичета и момчета.
За поредна година всички 13 училища на територията на община Червен бряг са подали заявки за участие. По регламент Общинският кръг следва да бъде проведен до края на месец февруари, когато ще бъдат излъчени и победителите в различните видове спорт. Те ще представят общината в Областния кръг в Плевен. За да подпомогне участието на училищата в състезанията Община Червен бряг е заделила 5000 лв., с които покрива разходите на отборите, необходими за участие в ученическите игри.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: