Първа копка на проект за над 24 милиона направиха в Червен бряг

19.11.2013 14:21

19.11.cherven1

Първа копка на проекта „Подобряване и изграждане на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Червен бряг” по ОП „Околна среда 2007-2013” бе направена днес в Червен бряг. Тържествен водосвет отслужи отец Красимир от храма „Св. Софроний Врачански”, а символичния старт на проекта дадоха областният управител Илиян Йончев, кметът на Червен бряг Павлин Фильовски, депутатът Пламен Тачев и Спиридон Александров – началник отдел „Мониторинг и докладване” при Министерството на околната среда и водите.

19.11.cherven2
Договорът по проекта е на стойност 24 213 390 лева и се финансира в рамките на Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.” Той включва изграждане и оборудване на пречиствателна станция за отпадни води, доизграждане на канализацията на града, както и частичен ремонт на водопроводната мрежа. Целта на Общината е по този начин да се реши един дългогодишен проблем във ВиК сектора на Червен бряг като се изгради устойчива система за отвеждане на отпадъчните води на града, да се повиши качеството на съществуващите ВиК услуги и същевременно с това да се намали отрицателното въздействие на заустваните отпадъчни води в р. Искър.

19.11.cherven3
Своята благодарност към всички, допринесли проектът да се случи, изрази кметът Павлин Фильовски, който сподели очакванията си в края на следващата година Червен бряг да има пречиствателна станция, както и нови улици. От своя страна, областният управител Илиян Йончев посочи, че този проект се реализира благодарение на показания административен капацитет от страна на ръководството на общината. „Сега предстои най-трудното – същинското изпълнение. Зная, че ще срещнете много трудности, но вярвам, че този проект ще бъде отчетен като успешен”, сподели той.

19.11.cherven4
За мен е чест, че като народен представител от Плевенска област, номиниран от община Червен бряг и роден в този град съм тук за първа копка на четвъртия европроект, реализиран на територията на общината, обърна се към присъстващите депутатът Пламен Тачев. Той изтъкна, че акцент в неговата политика е защитата на интересите на жителите на Червен бряг. Ще се радвам и с други народни представители да обединим усилията си, въпреки политическите различия и да работим в името на доброто на хората, подчерта Тачев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: