В СОУ„Иван Вазов” посрещнаха днес международна група от педагози и ученици

19.11.2013 14:13

direktor

В СОУ„Иван Вазов” посрещнаха днес международна група от педагози и ученици по проекта „Повече дървета? Да, моля!”. В проектните дейности са включени партниращи училища от България, Полша, Чехия, Турция, Румъния, Испания, Хърватия, Естония, Португалия.

survakari

Посрещането на гостите бе по стар български обичай с хляб и сол. Художествените изпълнения на певческа и танцова група от децата в начален етап заплени гостите, инфопмираха от училището.
Директорът Димитър Митев приветства гостите в зала ”Европа”. На работните сесии всяка държава презентира присъствието на дървото в коледните и новогодишни празници. Вазовските малки ученици по атрактивен начин представиха значението на дърветата на тези празници. Нашите ученици бяха подготвили художествено представление на български коледен обичай, а гостите бяха изненадани и от сурвакари. 10 от гостите ни са ученици от Меджидия, Румъния. Те ще бъдат посрещнати в домовете на децата от 3 и 4 клас. Дейностите, подготвени за гостите, продължават през целия ден.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: