Плевенските военнослужещи отбелязаха празника на Сухопътни войски

18.11.2013 16:36

18.11.suhopatni1

С тържествен концерт-събрание днес във Военния клуб бе отбелязан празникът на Сухопътни войски – 19 ноември. През настоящата година той е свързан с честването на 128-годишнината от победата в Сръбско-българската война от 1885 г. Сред гостите на проявата бяха секретарят на Областна администрация Емил Димитров, командирът на Военновъздушна база „Георги Бенковски” – Долна Митрополия полк. Григорий Стаменов, председателят на Асоциацията на Сухопътните войски в България – клон Плевен полк. Красимир Атанасов. Своето приветствие по случай празника отправи командирът на военно формирование 42800, подполковник Пламен Горанов, който припомни славната история на Сухопътните войски, а от името на областния управител Илиян Йончев поздравителен адрес прочете секретарят на Областта.

18.11.suhopatni2
На тържеството бяха връчени грамоти на военнослужещи и цивилни служители по случай празника на Сухопътни войски, а също така бяха наградени и журналистите, класирали се на първите три места в провелото се преди броени дни на полигона край Николаево състезание по стрелба с пистолет „Макаров”. На вниманието на присъстващите бе представен кратък филмов материал, посветен на Съединението на България и последвалата Сръбско-българската война, след което полк. Красимир Атанасов изнесе лекция на тема „Подвигът на плевенчани в Сръбско-българската война”.
За доброто настроение на публиката в залата на Военния клуб се погрижиха Фамилия Чапанови, момичетата и момчетата от Клуб по спортни танци „Дъга”, както и самодеен състав към военни формирования 42800 и 22160.

18.11.suhopatni3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: