Учители от ГПЧЕ представят България в проект за позитивни възпитателни методи

17.11.2013 16:40

17.11.ezikova

От 6 до 10 ноември в град Васлуй, Румъния, се състоя първата среща на 11-те партньори, спечелили участие в европейския проект „Позитивни възпитателни методи” – секторна програма „Грюндвиг” към Центъра за развитие на човешките ресурси. Посланици на България бяха помощник-директорите от ГПЧЕ – Плевен Марияна Крачунова и Грета Димова.
На тази среща всеки екип представи кратка информация за страната си, за града, където живее, за институцията, в която работи, за натрупания опит от участие в различни проектни дейности през изминалите години. Участниците работиха усърдно върху изготвяне на правила за съвместната работа на партньорите през предстоящите две години; за продуктите за всяка една мобилност; за работата в е-Twinning пространството, споделиха и очакванията си при реализиране на проекта. Бяха представени и добри практики, които биха могли да бъдат приложени в работата по проекта.
На въпрос: „Защо позитивно възпитание?”, всички споделиха мнението: „Защото чрез него помагаме на децата да придобият чувство на свързаност, значимост и принадлежност. И защото така зачитаме мисленето, чувствата, научаването, вземането на решения при децата. Да растат децата ни със самочувствие, да се чувстват ценени, да проявяват инициативност и отговорност, да бъдат общителни и самостоятелни, са желания на всеки от нас”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: