С празник отбелязаха 110-годишнината на читалище „Просвета-1903” в Горни Дъбник

16.11.2013 18:10

Над 2 часа продължи празничната програма, която се организира по повод 110-годишнината от основаването на читалище „Просвета 1903” в село Горни Дъбник. Честването откри председателят на читалището Йоланда Костова, която припомни пред пълната зала на киносалона историята на читалището, както и от кого е създадено.

gorni1

След това на сцената излязоха малчуганите от ЦДГ „Цвята Христова” в селото, които зарадваха гостите с изпълненията си. Подготвителната група от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в селото също се представи и танци. Двете танцови формации към читалището също пяха и танцува за празника си. Клубът по народно танци с художествен ръководител Ралица Якимова пък предизвика бурни аплодисменти с майсторските си изпълнения. За доброто настроение на публиката се погрижи с колоритните си изпълнения и баба Дицка, която, под формата на скечове, разказа доста истини за живота в Горни Дъбник.
Но празникът не приключи с нейните изпълнения. Бурните аплодисменти на публиката получи и талантливата народна певица Зоя Василева, която извиси глас в салона на читалището.

gorni2
На финала, на сцената излязоха заедно малките и големите танцьори при читалището.
За празника на Народно читалище „Просвета 1903” –Горни Дъбник, поздравителни адреси бяха получени от Община Долни Дъбник, от колегите им от читалище „Илия Бешков”, от Чавдар Луканов – председател на РЕКИЦ „Читалища” – Плевен. Поздравителен адрес за юбилея бяха изпратили и младежите от Сдружение „Възраждане” – Горни Дъбник, както и от кмета на село Горни Дъбник – Тодор Йорданов. От името на ръководството на основното училище адрес прочете Миленка Маринова, която поднесе и цветя на Йоланда Костова. За да е по-весел, но и вкусен празника, децата, които участват в танцовите формации към читалището получиха и огромна вкусна торта от сладкарския цех в селото.

gorni3

След празника гостите имаха възможност да разгледат и уникална изложба от дърворезби, които са предоставени от авторите Иван Пенков /Чапаев/ и на Коста Гешев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: