Юсние Алилова: Не съм раздавала бонуси на своя глава

12.11.2013 17:34

12.11.zemedelie

Пресконференция по повод твърденията на своята предшественичка Ралица Добрева, изнесени пред медиите, даде днес настоящият директор на Областна дирекция „Земеделие” – Плевен, Юсние Алилова. Тя бе категорична, че не е раздавала бонуси на своя глава, а това са били суми за постигнати резултати през октомври, определени от Министерство на земеделието и храните за всички областни дирекции. Алилова разясни подробно как става разпределението на средствата, посочвайки, че тя поставя оценки на двете дирекции – „Аграрно развитие” и „Административно-правна, финансово-стопанска дейност и човешки ресурси”. По думите й, от своя страна техните директори оценяват служителите си, а за получаването на бонус е необходим атестат над „Добър” (4). „Всичко се изчислява на базата на съответна програма, като сумите са средно около 500 лв. на човек. За себе си не съм разпределила сума, тъй като нямам това право”, посочи директорът на ОД „Земеделие”.
Юсние Алилова определи като неверни и твърденията на Ралица Добрева, че е притискала главната счетоводителка на дирекцията да напусне работа. „Просто й поисках обяснение защо са събрани само 300 000 лв. от действащите договори, сключени за земите от ДПФ, на стойност над 3 млн. лв. Също поисках и обяснение по случая с колежката, злоупотребила с финансови средства на земеделски производители, за която има постановление от Окръжна прокуратура за провеждане на наказателно производство”, изтъкна пред медиите тя. Алилова подчерта, че бившата шефка на дирекцията и главната счетоводителка също са съпричастни с тази злоупотреба, тъй като не са уведомили по случая Министерство на земеделието и храните.
Директорът на ОД „Земеделие” бе категорична, че не е намалила ценза в длъжностните характеристики, както също твърди нейната предшественичка, а в дирекцията са се открили места за младши експерти. „Имаше назначени хора със средно образование, специалност „машинен монтьор”, което въобще не отговаря на изискванията за заемане на длъжност в ОД „Земеделие”. На тяхно място ще има експерти, макар и без стаж, като ще дадем възможност за доказване на млади хора”, отбеляза още Алилова.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: