Румен Петков: Ситуация, като тази в Телиш, не може да се обсъжда на улицата или площада

11.11.2013 17:22

11.11.rumen

Когато се предприемат стъпки и действия, като тези в Телиш, те трябва да се предшестват от една широка разяснителна кампания на място, както и от оценка на плюсовете и минусите. Това коментира на пресконференция днес областният председател на БСП – Плевен, Румен Петков. Той бе категоричен, че няма как на улицата или площада да бъде сериозно обсъждана подобна ситуация. „На среща с вътрешния министър ние поставихме няколко условия, които бяха приети – ако се изгражда такова съоръжение, то да бъде от затворен тип; действията по изграждането му и неговата експлоатация да се извършват от хора от Телиш и община Червен бряг, както и там да бъде разположен санитарно-медицински център. Ако това бе обяснено на хората, аз съм убеден, че нещата нямаше да стоят по този начин”, заяви Петков, като не отрече, че подобно решение крие и своите минуси. Далеч съм от идеята, че в близките години в Телиш може да има бум на икономиката, който да позволи преодоляване на безработицата, а едно такова съоръжение може да създаде работни места, отбеляза той.

11.11.rumen1
Също така, Румен Петков, сподели, че министър Цветлин Йовчев е изразил готовност на територията на Телиш да бъде изграден и полицейски участък. А това ще е полезно не само за селото, но и за целия район, подчерта ексвътрешният министър. Освен това, правителството има сериозна нагласа към рехабилитиране на цялата инфраструктура на територията на община Червен бряг – мостови съоръжения, предпазни диги и пътища, допълни още Петков. Той информира, че в петък в Телиш е бил депутатът от БСП Димитър Кочков, а днес следобед – и Васил Антонов. Участваме в тези срещи и разговори с ясното съзнание, че сме изправени пред трудна ситуация с елементи на нагнетяване в обратната посока, посочи Петков.

11.11.rumen2

Колкото до посещението на депутата от ГЕРБ Пламен Тачев и колегата му от „Атака” Адриан Асенов в Телиш в неделя, Румен Петков заяви, че струната е прекалено тънка, за да си позволява който и да е да я опъва. „Имаме 31 избирателни района и добре разбираме, че няма никакво значение кой е на власт и носи отговорността за решаването на тези проблеми. Винаги могат да се намерят активни политически фактори, които да се противопоставят на едно такова действие”, изтъкна той.

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: