Проблемът с паркирането в Плевен – заради нарушения при разрешителните на моловете

11.11.2013 15:57

11.11.molove1

За допуснати закононарушения при разрешаване строителството на търговските комплекси „Макси център” и бившата сграда на ОББ сигнализира на пресконференция днес областният лидер на БСП – Плевен, Румен Петков. Ексдепутатът цитира Закона за устройство на териториите, според чл.43, ал.1 от който е казано, че „по време на изграждане на обектите необходимите места за гариране и/или паркиране задължително се осигуряват в границите на урегулирания поземлен имот”. Според одобрените проекти, за „Макси център” необходимите места за паркиране и гариране са минимум 138 и максимум 173, а за бившата ОББ съответно 189 и 236, посочи Петков, отбелязвайки, че и за неспециалист е ясно, че това не е спазено.

11.11.molove2
Според Румен Петков, в случая или някой е взел рушвет за издаването на разрешителните, или пък не си е свършил работата и е злоупотребил с власт. За мен е непонятно защо кметът проф. Димитър Стойков и неговият екип не вземат отношение по въпроса вече две години, въпреки поетия ангажимент за публичност при управлението, изтъкна Петков. Той апелира към Найден Зеленогорски, по време на чийто мандат са строени въпросните обекти, да излезе и каже как са били издадени разрешителните.
Областният председател на БСП изтъкна посочените нарушения като една от причините да няма места за паркиране в централната градска част. Затова нека проф. Стойков престане да си затваря очите пред тези престъпления, допълни той. Румен Петков информира медиите, че още днес ще предостави материалите на общинските съветници от левицата, за да изискат информация какво прави администрацията с цел предотвратяване на подобни нарушения.

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: