Представители на КАТ гостуваха на малчуганите от НУ „Христо Ботев”

08.11.2013 11:12

Ръководството на НУ „Христо Ботев” – Плевен и Сектор КАТ Пътна полиция – Плевен организираха Превантивна кампания „Да опазим живота и здравето на децата на пътя при есенно-зимни условия”. Директорът Цветелин Горанов сподели, че вече трета поредна година преди началото на есенно-зимния сезон, както и преди започването на лятната ваканция, се провеждат практически занимания, като акцент е превенцията и снижаването на риска за децата пешеходци и намаляване на пътнотранспортните произшествия.


Служителите на Сектор КАТ Пътна полиция – Плевен гл. инсп. Минков и полицай Йорданов отправиха препоръки към учениците за безопасно поведение при зимни условия. Посъветваха децата да пресичат пътното платно, там където е осветено. Ако им предстои пресичане на място, където няма осветление, и в същия момент виждат фарове на приближаващ автомобил, е необходимо да го изчакат. Да не избързват и да не започват припряно пресичане на заснежено или заледено пътно платно, дори да им се струва, че приближаващият автомобил се движи твърде бавно, защото в този момент реалният спирачен път е значително удължен.
Когато заедно с много други хора чакат автобуса на спирката, да не се втурват към него още преди да е спрял. Площта за чакане е най-често заледена. Да изчакат автобуса да потегли и тогава да потърсят мястото за правилно пресичане, при добра видимост в двете посоки.
Учениците отговориха на въпросите на униформените служители и показаха знанията си за видовете пътни знаци. Припомниха си видове пешеходни пътеки, правилата за пресичане на светофар. Пътните полицаи представиха как осъществяват контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане от пешеходците. Посъветваха най-малките участници в движението да избират връхни дрехи и раници със светлоотразителни елементи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: