Шефката на Здравната каса ще сезира компетентните органи за сериозни нарушения на предшественика си..

06.11.2013 15:28

Право на отговор изпрати до медиите директорът на РЗОК в Плевен д-р Пенка Стефанова. Поводът са думите на плевенския депутат от ГЕРБ Владислав Николов, казани по неин адрес, на пресконференция в понеделник.

kasa
„След пресконференция на депутата от ГЕРБ Владислав Николов, в публичното пространство се разпространиха неверни твърдения и инсинуации, които уронват доброто ми име на човек и професионалист.
Първо: г-н Николов твърди, че съм била съпричастна към противозаконни действия по времето, когато съм била зам.-директор на РЗОК – Плевен. Показателно за клеветническия характер на внушението е, че по времето, когато съм била зам.-директор на РЗОК – Плевен, над ДКЦ „Св. Параскева” е бил „разпънат чадър”. Напротив. Точно по това време са извършвани поредица от проверки от страна на РЗОК – Плевен, на същото лечебно заведение и са били констатирани нарушения. Договорът ми като прокурист на ДКЦ „Св. Параскева” е от 2011 г. – доста след като бях уволнена като зам.-директор на Касата. През времето, когато съм била прокурист на същото лечебно заведение, то не е имало договор с РЗОК за изпълнение на клинични пътеки.
В тази връзка приканвам г-н Николов, ако поддържа твърденията си, че съм извършвала противозаконни действия, да изпълни гражданския си и законен дълг и да сигнализира съответните компетентни органи. В противен случай изводът е, че твърденията му в публичното пространство са клевета.
Второ: г-н Николов внушава, че съм партийно назначена и психически негодна за отговорностите на заеманата длъжност. Заявявам, че не съм партиен член, за разлика от предшественика ми. При уволнението ми от него с мотив: „Липса на професионален опит”, бях с десетгодишен стаж в РЗОК – Плевен, с израстване от редови служител, до зам.-директор, с две магистратури (по медицина и финанси) и призната, съответна на професионалните ми задължения и отговорности медицинска специалност. Като зам.-директор на РЗОК – Плевен, след като бях подложена на непрестанен натиск и тормоз от тогавашния директор Мартин Митев, който за по-малко от 2 месеца след встъпването си в длъжност ме освободи от работа, потърсих правата си по съдебен ред. В рамките на съдебното производство действително бе назначена съдебно-психиатрична експертиза, тъй като работодателят не бе спазил формално процедурата по чл. 333 от КТ. Според експертизата, която беше цитирана сега, нямам установено психично заболяване. В противен случай същият трябваше да ме възстанови на работа.
От извадения от контекста цитат за психичното ми състояние не става ясно заключението на експертизата: че моментното ми състояние тогава е в резултат на преживения стрес от продължителния тормоз на работното ми място и последвалото уволнение.
Смятам, че е нечистоплътно да се спекулира с подобен вид информация, частично извадена от контекста на документи.
И накрая искам да посоча, че меродавна за мен е оценката на онези над 120 лекари, професионалисти от съсловието, подкрепили ме с подписка в трудния за мен момент непосредствено след освобождаването ми от длъжност като зам.-директор, а не злостните политически машинации и интереси. Обяснявам си тази политическа атака и като закъснял отговор на публикацията в плевенски вестник за водени досъдебни производства при назначението на предшественика ми на този пост, както и със страховете му, че вече имам индикации за извършвани сериозни нарушения по времето на неговия мандат, за които ще сезирам в най-скоро време компетентните органи.”
Заглавие – Плевен за Плевен, снимка – архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: