Започна подмяна на водопровода в Малчика

06.11.2013 14:01

6.11.levski1

Вчера стартира официално изпълнението на проект „Реконструкция на водопроводната мрежа в село Малчика”, информираха от пресцентъра на Община Левски. Зам.-кметът на Общината, Радослав Йорданов, запозна присъстващите на събитието с основните параметри на мащабния проект. С бутилка шампанско бе даден стартът, който благослови и отец Ремо, след което бе направена и първата копка.

6.11.levski2
Общата дължина на водопровода, който ще бъде подменен, е 25 278 м, като това е почти цялата водопреносна мрежа в селото. Загубите на вода по старите тръби стигат до 70-80%, каза кметът на селото Мирослав Кунев и подчерта, че подмяната им ще осигури нормално водоподаване в Малчика за радост на хората.
Проектът се финансира по Мярка 321 ”Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програма за развитие на селските райони за периода 2007- 2013г., подкрепена от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони. Общата стойност на проекта, който ще се извършва на два етапа по договори с ДФ”Земеделие”, е за над 5.5 милиона лева.

Текст и снимки: Пресцентър на Община Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: