Наши творци с изложба в сградата на Европейската комисия

06.11.2013 9:33

6.11.artcenter

Съвместна изложба на плевенски автори под мотото „Материя – живот – съзнание” ще бъде открита утре от 16.30 ч. в сградата на Европейската комисия в София на „Раковски” 124. Проектът е на Артцентър – Плевен, а това ще е първата експозиция в новата сграда на Европейската комисия, научи „Плевен за Плевен” от уредника на галерията в Градската градина, Владимира Йорданова. Изложбата ще остане там до края на месеца.
В „Материя – живот – съзнание” ще се включат плевенски автори, провокирани от мисълта на Куентин Мейясу, според когото има три епохи: на материя, живот и съзнание. Художниците разсъждават чрез творбите си върху артефактите, завещани през вековете от хората, населявали земите на плевенския регион. Тази материя вдъхновява и обуславя както живота на предците ни, така и нашия, провокира съзнанието на творческата личност за нови креативни инвенции.
Темата, която обединява художниците, е само рамка, в която се вихри фантазията и творческата индивидуалност на всеки автор от групата със самобитен почерк и собствен прочит на материя – живот – съзнание.

Текст: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: