Шестгодишната Михаела от Малчика получи национално отличие за рисунка

05.11.2013 8:10

Шестгодишната Михаела Петрова от ОДЗ „Люляк” в село Малчика се класира на второ място в Националния конкурс за детска рисунка с международно участие „С очите си видях бедата”. В областния етап на конкурса Михаела зае първо място във възрастова група от 6 до 9 години. В рисунката си тя е показала спасителна акция на специализираните екипи на ПБЗН при бедствена ситуация.

5.11.malchika1
Изложбата с наградените рисунки бе открита в Националния дворец на децата, а заместник-министърът на вътрешните работи Йордан Грамов връчи грамоти и предметни награди, осигурени от ГДПБЗН, на финалистите от конкурса. Проявата се провежда с подкрепата на Секретариата на частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа – EUR-OPA.
В рамките на Единадесетия национален конкурс „С очите си видях бедата” организиран от МВР, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са участвали над 1200 рисунки на деца на възраст от 6 до 18 години, разпределени в четири категории. Национално жури определи за наградите 70 ученици от цялата страна, информират от пресцентъра на МВР. В конкурса досега са участвали деца от страни от пет континента. Във финалния етап участваха рисунки на ученици от Сърбия, Пакистан, Малайзия, Индонезия и Индия. Конкурсът е свързан с учебното съдържание в детските заведения и средното образование за придобиване на знания и умения за действия при бедствия, пожари, аварии и катастрофи, оказване на първа помощ на пострадали. Като утвърдена национална изява за подрастващите, конкурсът присъства традиционно в Националния календар за извънучилищните дейности на образователното министерство.

5.11.malchika2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: