Карате клуб Спартак-Плевен отчита повече от успешна година

04.11.2013 16:22

1 златен , 2 сребърни и 8 бронзови са медалите за плеввенския клуб по карате Спартак-Плевен от ежегодния турнир „Шисейкан “ в София. В него взеха участие 140 състезатели от 24 клуба. Ива Кръстева в дисциплината кумите при 12-13 г. девойки стана шампионка след победи и в трите състезателни кръга, а в същата категория Мирела Йолова се класира трета. Тя грабна и вицешампионската титла на ката стил Шотокан, а на ката стил Ассай рю е трета.

shiseikan
Най-малките представители на Клуба ( 8-9 г.) Никола Чонов и Гергана Атанасова се класираха 3-ти на ката Шотокан. По-големите деца на клуба също се представиха успешно и добавиха към колекциите си нови медали .Емил Костадинов при 10-11 г. момчета е трети в кумите и 4-ти на ката. Борислав Начив е 4-ти на ката-на 1 стотна от класиралия се на третото място. Другата вицешампионска титла е на Марк Томов при 12-13 г. юноши в дисциплината кумите. Ивайло Боев в тежката категория на същата възрастова група грабна бронзовия медал, а на ката се класира 4-ти. При юноши старша ( 14-15 г.) в кумите Красимир Георгиев и Кристиян Петракиев – ученици в Спортното училище в Плевен се класираха трети в своите категории.
С това състезание се закри състезателната година за карате клуб Спартак-Плевен и тя е повече от успешна, информират от клуба. Общияг брой на спечелените медали през 2013 г. са 73. Златните от ЕП и СП и купи са 4, сребърните от ЕП и СП и купи са 3, а бронзовите от ЕП и СП и купи са 10. Медалите, завоювани от държавни първенства, купи и международни турнири, проведени в страната, са – 10 златни , 14 сребърни и 32 бронзови.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: