Наградиха победителите в националното състезание по природни науки

03.11.2013 16:16

3.11.rio1

Церемония по награждаването на победителите от Шестото национално състезание за ключови компетентности по природни науки и екология – Плевен 2013 се състоя днес в хотел „Ростов”. Образователният форум се проведе в нашия град в два поредни дни, а участниците в него трябваше да изявят знанията си в областта на предметите химия, биология и физика. Комисия с председател доц. Стефан Манев, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, имаше тежката задача да оцени уменията на общо 60 ученици от цялата страна, разделени в десет отбора. Дотук те стигнаха след отличното си представяне в общинските и областни кръгове на състезанието. Гости на награждаването бяха началникът на Отдел „Образование и култура” в Община Плевен – Йонита Иванова и началникът на РИО – Плевен, Албена Тотева.

3.11.rio2
Първата награда в шестото издание на надпреварата отиде при отбор №7 с представители от Сливен, Плевен, Враца, Димитровград, Търговище и Пазарджик. След тях се класира отбор №6, в който играха ученици от София, Плевен, Севлиево, Силистра, Ямбол и Стара Загора, а за носител на престижното трето място комисията определи отбор №4 – с ученици от Шумен, Плевен, Видин, Лом, Пловдив и Смолян.

3.11.rio3
Своето приветствие към организаторите на състезанието и участниците в него отправи Йонита Иванова, която подчерта неговата голяма значимост. Не само поради факта, че то е национално, но и като форма, отговаряща на социалните необходимости за знаещи и можещи млади хора, отбеляза тя.

3.11.rio4

 

Текст и снимки: Радослав Христов

#тагове:

НАЙ-НОВИ: