В СОУ „Иван Вазов” посрещат чуждестранни гости

01.11.2013 7:38

1.11.vazov1

Учителите от СОУ „Иван Вазов” се върнаха от визитата си в Хърватия. Те бяха там за четвъртата визита по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!”, по програма „Коменски”, в който партньор от България е плевенското СОУ „Иван Вазов”. В хърватския град Винковци от 21 до 25 октомври беше екип от шестима учители – Цецка Василева, координатор на проекта, Наталия Николова, Красимира Найденова, Светлана Стоянова, Силвия Василева и Надя Тодорова. Хърватското градче посрещна група учители от осем държави, които се запознаха както с красивата природа, добрата инфраструктура, така и с културното му наследство.
Най-силно участващите във визитата се впечатлиха от училището, в което се обучават ученици от 1 до 8 клас. То е ново, с чудесен интериор, с кътове във всяка класна стая, много модерна техника в кабинети по химия, физика, биология, музика. Педагозите бяха посрещнати от хърватските ученици с мелодични песни. Подрастващите изпълниха мюзикъл на екологична тема и изненадаха гостите с модно ревю от рециклирани материали. По-големите ученици показаха на европейските учители процеса за рециклиране на хартия.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Учителите от Плевен изненадаха с прекрасни сувенири своите колеги от партньорските държави и хърватските учители. На официалната вечеря всяка държава представи своя национален костюм. В красива българска национална носия беше облечена Надя Тодорова. Учителят по английски език, Наталия Николова, живописно описваше на работния език всяка част на българската женска носия от Северна България. На 18 ноември в СОУ „Иван Вазов” ще гостуват 36 чуждестранни приятели по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!”.

Текст и снимки: СОУ „Иван Вазов“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: